Siirry suoraan sisältöön

Hitsausvalvojat

Muovisten paineputkien hitsauksen valvojien koulutuksen tavoitteena on parantaa kunnallis- ja talotekniikan ja muiden vastaavien kohteiden muovisten paineputkien hitsauksen laadun kehittymistä Suomessa.

Koulutus soveltuu erityisesti vesijohto- ja viemäriverkon putkistoasennuksia valvoville työnjohtajille, konsulteille ja valvojille. Koulutuksen käyneiden pätevien valvojien avulla rakennuttajien ja urakoitsijoiden on mahdollista välttää virheet liitostöissä ja säästyä merkittäviltä korjauskustannuksilta.

Valvojakoulutuksessa käydään läpi valvonnan sisältö työsuorituksesta valmiin sauman tarkastamiseen.  Ammattitaitoisilta valvojilta vaaditaan hyvät perustiedot muovisten paineputkien materiaaleista ja hitsausmenetelmistä. Materiaalien ja menetelmien lisäksi valvojien on tunnettava tärkeimmät muoviputkien hitsausta koskevat standardit ja testausmenetelmät.

Valvojan on tunnettava myös putkien oikeaoppiset kuljetus-, käsittely- ja varastointitavat.
Valvojan tulee myös osata tarkistaa hitsaajien pätevyydet sekä valvoa hitsauksen dokumentointi siten että laadukkaan hitsaamisen edellytykset ja työn jäljitettävyyskin ovat kunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *